شفا آنلاین -عارضهای کـه با نام آنوسمـیا یـا کربویی شناخته مـیشود، چگونه حس بویایی خود را تقویت کنیم درون حقیقت از دست حس بویـایی مـیباشد. چگونه حس بویایی خود را تقویت کنیم این وضعیت بر احساس چشایی نیز اثرگذار است. چگونه حس بویایی خود را تقویت کنیم از دست حس چشایی بر کیفیت زندگی موثر هست و منجر بـه افسردگی مـیشود.
آنوسمـیا چیست؟
توانایی تشخیص بوها بـه این صورت هست که مولکولی کـه بو را بـه همراه دارد و از ماده اصلی جدا مـیشود، گیرندههای عصبی موجود درون بینی را تحریک مـیکند. سپس نورونهای عصبی سیگنال ایجادشده را بـه سمت مغز هدایت مـینمایند و مغز نوع بو را تشخیص مـیدهد. اگر این سلولهای عصبی آسیب ببینند یـا مسدود شوند، آنوسمـیا (کربویی) اتفاق مـیافتد.
علل ایجادکننده آنوسمـیا
آنوسمـیا بـه علل متعددی ایجاد مـیشود کـه از آن جمله مـیتوان بـه بیماریهایی چون: چگونه حس بویایی خود را تقویت کنیم تومورهای مغزی، اعمال جراحی و ضربههای مغزی، آسیب ناحیـه بینی، کم کاری تیروئید، مشکلات هورمونی، آلرژی، عفونت سینوسها، پارکینسون، اسکیزوفرنی، آلزایمر، پولیپ بینی؛ داروهایی چون: آنتیبیوتیکها، آنتیهیستامـین؛ مصرف طولانی مدت الکل، کوکائین، سیگار؛ و سایر عوامل مانند رادیودرمانی، سوءتغذیـه، بالارفتن سن، آتشسوزی، نشت گاز و ... اشاره کرد. البته علت اصلی این پدیده بیشتر درون نتیجه سرماخوردگی هست که سینوسها، مسیرهای عصبی و گیرندههای عصبی درون بینی درون نتیجه ترشحات بینی مسدود مـیشوند. خوشبختانـه علاوه بر درمانهای دارویی و شیمـیایی، درمانهای طبیعی متعددی نیز به منظور این عارضه شناسایی شده هست که درون زیر بـه آنها اشاره مـیکنیم:
سیر
سیر گیـاهی هست که سرشار از مواد ضد باکتریـایی و ضد ویروسی مـیباشد کـه گرفتگی بینی را رفع مـیکند و مسیرهای بسته را باز مـینماید. سیر مادهای ضدالتهاب هست و مسیرها را گسترده مـیسازد. بـه منظور استفاده از خواص این گیـاه بینظیر لازم هست تا چهار خراش روی سیر ایجاد کنید و آن را بـه یک فنجان آب درون حال جوش اضافه نمایید و بگذارید به منظور مدت 2 دقیقه بجوشد. کمـی نمک بـه آن بیفزایید و در حالی کـه گرم هست آن را بنوشید. دو بار درون روز از این محلول مصرف کنید. مطمئن باشید بـه زودی حس بویـایی خود را بـه دست مـیآورید.
آب لیموترش تازه
آب لیموترش تازه بـه علت سرشار بودن از ویتامـین C کـه یک آنتیاکسیدان فوقالعاده مـیباشد ایمنی بدن را افزایش مـیدهد و به بدن کمک مـیکند که تا با بیماریها و عفونتها مبارزه کند. یک عدد لیموترش تازه را درون شیده و ولرم شده بچکانید. سپس دو قاشق چایخوری عسل بـه آن اضافه کنید و 2-3 بار درون روز از آن مصرف کنید. این مخلوط گرفتگیها را برطرف مـیکند و منافذ بینی را باز مـینماید.
روغن کرچک
یک درمان ایمن و خانگی به منظور درمان آنوسمـیا (کربویی) استفاده از روغن کرچک مـیباشد. این روغن درد را تسکین مـیدهد و اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی آن منجر بـه توقف رشد پولیپ های بینی مـیشود. درون نتیجه کمک مـیکند کـه مسیرهای عصبی بینی و گیرندههای عصبی، باز و گسترده باقی بمانند. یک قطره روغن کرچک گرم را درون هر یک از های بینی خود، پیش از خواب بچکانید. بعد از بیدار شدن از خواب هم یک قطره درون هر یک از های بینی بریزید. استفاده مداوم از این روغن منجر بـه بازگشت حس بویـایی شما مـیشود.
جینکوبیلوبا
جینکوبیلوبا بـه علت تأثیری کـه در درمان اختلالات عصبی دارد، به منظور این عارضه سودمند است. گیـاه جینکوبیلوبا سرشار از فلاوونوئیدها و ترپنوئیدها مـیباشد کـه از جمله آنتیاکسیدانهای محافظتکننده درون برابر آسیب رادیکالهای آزاد مـیباشند. مصرف این گیـاه را که تا یک ماه ادامـه دهید. مـیتوانید از برگهای خشکشده گیـاه بـه صورت چای استفاده کنید. همچنین قرص، کپسول و قطره تهیـهشده از این گیـاه نیز درون داروخانـهها موجود مـیباشد و توصیـه مـیشود بـه جای استفاده از برگ گیـاه و دم کرده یـا جوشانده آن، از اینگونـه محصولات استاندارد استفاده کنید.
آلفا لیپوئیک اسید
آلفا لیپوئیک اسید یک آنتیاکسیدان قوی مـیباشد کـه در کبد و سایر بافتها تولید مـیشود و در بسیـاری از منابع غذایی نیز وجود دارد. بـه منظور درمان آنوسمـیا مصرف این آنتیاکسیدان بـه صورت مکمل توصیـه مـیشود، زیرا مـیزان آلفا لیپوئیک اسید موجود درون مکملها بسیـار بیشتر از مقدار آن درون مواد غذایی است. البته بسیـاری از مواد غذایی سرشار از این آنتیاکسیدان مـیباشند کـه مصرف آنها علاوه بر درمان آنوسمـیا اثرات مفید دیگری نیز دارد. منابع غذایی کـه حاوی آلفا لیپوئیک اسید مـیباشد عبارتاند از: منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، دل، جگر و قلوه؛ سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی، نخودفرنگی و کلم بروکسل؛ مـیوههایی مانند پرتقال، گریپفروت، لیموترش و نارنگی؛ همچنین گوجهفرنگی و مخمر جو (که به منظور پخت نان و کیک از آن استفاده مـیشود) نیز دارای آلفا لیپوئیک اسید مـیباشند.
روی، مس و منیزیم
مطالعات متعدد نشان مـیدهد کمبود شدید روی، مس و منیزیم درون رژیم غذایی مـیتواند منجر بـه آنوسمـیا (کربویی) شود و اگر ابتلا بـه این بیماری بـه علت کمبود این املاح باشد درمان با قرصهای مکمل این مواد معدنی اثرگذار خواهد بود. علاوه بر درمان دارویی، این املاح درون بسیـاری از منابع غذایی نیز وجود دارند کـه در زیر آمده است.1. منابع غذایی سرشار از روی عبارتاند از: گوشت بره، ماهی، ماکیـان، بوقلمون، جگر؛ غلات کامل مانند نان سبوسدار و برنج قهوهای، مغزها مانند گردوی آمریکایی، تخمـه آفتابگردان؛ کشمش، نخود و قارچ. 2.مواد غذایی دارای مس عبارتاند از: منابع پروتئین حیوانی بالأخص گوشت ماهیچه، جگر، قلوه؛ مغزها و آجیلها بـه خصوص: بادام هندی و تخمـه آفتابگردان؛ غلات و حبوبات بالأخص: لوبیـا سفید و عدس؛ مـیوههای خشکشده و مـیوههای گرمسیری؛ شلغم، شکلات و قارچ.3. منابع غذایی دارای منیزیم عبارتاند از: دانـهها و آجیلها بالأخص بادام هندی؛ حبوبات و غلات بالأخص نخود، لوبیـا و برنج قهوهای؛ سبزیهای برگ سبز بالأخص اسفناج؛ و سایر مواد غذایی مانند ماهی هالیبوت، سبوس جودوسر، سیبزمـینی با پوست و کشمش.سیر گیـاهی هست که سرشار از مواد ضد باکتریـایی و ضد ویروسی مـیباشد کـه گرفتگی بینی را رفع مـیکند و مسیرهای بسته را باز مـینماید. سیر مادهای ضدالتهاب هست و مسیرها را گسترده مـیسازد
ویتامـینهای D و A و B12
تحقیقات اخیر نشان مـیدهد کـه آنوسمـیا درون صورتی کـه در یک فرد سالم با یک بینی سالم ایجاد شده باشد مـیتواند با ویتامـین A درمان شود. همچنین کمبود ویتامـینهای B12 و D مـیتواند منجر بـه آنوسمـیا (کربویی) شود. البته درمان این عارضه مرتبط با علت ایجاد آن مـیباشد، بعد در صورتی کـه علت آنوسمـیا، کمبود ویتامـینهای B12 و D باشد، درمان با دوزهای درمانی از هر کدام از این ویتامـینها مـیتواند منجر بـه بازگشت حس بویـایی شود.
روشهای درمانی دیگر
از روشهای درمانی دیگر به منظور آنوسمـیا (کربویی) مـیتوان بـه بخور با آب داغ درون زیر پتو اشاره کرد کـه باعث باز شدن مسیرهای عصبی مسدود شده مـیشود. همچنین طب سوزنی نیز به منظور درمان این عارضه موثر مـیباشد.
بینـه خوشنودیراد
[بازگرداندن احساس بویـایی - shafaonline.ir چگونه حس بویایی خود را تقویت کنیم]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 09 Jul 2018 10:52:00 +0000